۱۷ آذر ۱۳۸۵، ۱:۲۵

متکی در دیدار رئیس دیوان بین المللی دادگستری و در خصوص فعالیت های هسته ای خبر داد :

احتمال شکایت حقوقی ایران به مراجع بین المللی در آینده نزدیک

احتمال شکایت حقوقی ایران به مراجع بین المللی در آینده نزدیک

وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار رئیس دیوان بین المللی لاهه تاکید کرد : در صورت عدم احقاق حقوق قانونی ملت ایران در زمینه فعالیت های هسته ای، ممکن است در آینده نزدیک موضوع ارجاع پرونده به مراجع قضایی بین المللی در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر در این دیدار دکتر منوچهر متکی ضمن تشریح سوابق ایران در دیوان بین المللی دادگستری از تلاش قضات در جهت اجرای هر چه بیشتر عدالت در جامعه جهانی تقدیر کرد و افزود: متاسفانه برخی قدرتهای بزرگ با یکجانبه گرایی و توسل به زور غیر قانونی ، صلح و امنیت منطقه خاورمیانه را به هم زده اند. این امر به وضوح در افغانستان ، عراق ، فلسطین و لبنان مشاهده می شود. آنچه که می تواند صلح و امنیت جهانی را تامین کند، حل و فصل مسالمت آمیز و نه مقابله است. در این راستا دیوان بین المللی دادگستری با ایفای وظایف خود می تواند در تحقق آرزوهای ملل جهان موثر باشد.

دکتر متکی به توصیف برخوردهای غیر قانونی در برخورد با موضوع هسته ای ایران اشاره و گفت: حق و تکلیف دو روی سکه تعهدات بین المللی به شمار می آیند و تکلیف دولتها بدون اعطای حق آنها به سست شدن بنیانهای هنجاری در روابط بین الملل منجر خواهد شد.

وی افزود: در صورت عدم احقاق حقوق قانونی ملت ایران ، ممکن است در آینده نزدیک موضوع ارجاع پرونده به مراجع قضایی بین المللی د ردستور کار قرار گیرد.

در این دیدار که علاوه بر رئیس دیوان بین المللی دادگستری ، معاون وی نیز حضور داشتند خانم "هیگینز" تاکید کرد که این دادگاه به عنوان یک مرجع قضایی بین المللی همواره تلاش داشته است تا بر اساس قانون اظهار نظر کند. وی افزود: با این حال برای فیصله دادن بهینه دعاوی باید به سایر جنبه های پرونده نیز توجه داشت.

هیگینز گفت: حقوق بین الملل تنها ابزاری است که دولتهای جهان را در وضعیت برابر قرار می دهد و هیچ تفاوتی میان دولت قدرتمند و دولت ضعیف نیست.

یادآوری می شود دیوان بین المللی دادگستری که به دیوان لاهه نیز معروف است رکن قضایی اصلی سازمان ملل بوده که از سال 1945 فعالیت دارد. این دادگاه تا کنون 92 رای و 25 رای مشورتی صادر نموده است. جمهوری اسلامی ایران تا کنون در دو پرونده به عنوان خواهان (هواپیمای ایرباس و سکوهای نفتی مورد حمله قرار گرفته توسط آمریکا) و در دو پرونده به عنوان خوانده ( موضوع شرکت نفت ایران و انگلیس و قضیه کارکنان دیپلماتیک و کنسولی ایالات متحده در ایران) در این دیوان شرکت داشته است. به عنوان بخشی از تاریخ دیوان همواره به دفاعیات دکتر مصدق در پرونده شرکت ملی نفت ایران ئ انگلیس (1951) و فرش اهدایی کشورمان که اکنون در تالار برگزاری جلسات استماع دیوان نصب گردیده اشاره می شود. فرش مذکور به میزان یک میلیون و پانصد هزار یورو از سوی بنیاد کارنگی بیمه شده است.

کد خبر 417904

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha